TAALfotografie
Jaco Taal
Timorstraat 7a
3312 CW DORDRECHT
+31 6 24735605
info@taalfotografie.nl
BTW | NL 001571699B98
KVK | 15135113

TAALfotografie

Fotografie is voor mij als ‘praten in beeld’. Op school begon dat met tekenen. Later in mijn werk deed de digitale vormgeving zijn intrede. Ik kwam steeds meer in aanraking met fotografie. Sinds 2009 is mijn fototoestel mijn vaste reispartner geworden. Om elkaar nog beter te leren kennen hebben we in 2018 de beroepsopleiding ‘School voor Fotografie’ gevolgd. Nu weten we wat we aan elkaar hebben, waar we voor gaan, en waar we voor staan.

Waar sta ik voor?

Of ik nu voor een persoon sta of voor een alledaags object, mij fascineert vooral het verhaal. Het zijn voor mij verhalen die het waard zijn om vast te leggen. Met TAALfotografie probeer ik het ‘op te waarderen’. Als het kan met humor. Wasgoed is hier een goed voorbeeld van. We hebben het allemaal en waar ook ter wereld, overal hangt het. Het zijn voor mij verhalen die niet mogen vergaan. Daarom deel ik dit graag in beeld en woord. Zo blijven verhalen, als wasgoed, hangen.

Waar ga ik voor?

Opdrachten

Naast eigen werk fotografeer ik maatschappelijke thema’s: onderwijs, welzijn, kinderopvang, milieu, mantelzorg, LHBT-gemeenschap, jeugdzorg, steunouders, etc. De foto opdrachten betreffen reportagefotografie, documentairefotografie, bedrijfsfotografie en portretfotografie. In de praktijk zijn dit bijvoorbeeld foto’s van lezingen, workshops, activiteiten voor verschillende leeftijden, personeelsbijeenkomsten, seminars, festivals, uitreikingen, openingen en bedrijfsprocessen van organisaties en instellingen.

Publicaties

Mijn fotowerk wordt gebruikt voor online en offline publicaties: brochures, folders, leaflets, flyers, websites, nieuwsbrieven, magazines, beeldverslagen, jaarverslagen, presentaties, social media en promotiemateriaal zoals banners. Neem een kijkje.

Opdrachtgevers

Hogeschool Rotterdam | Thuis in Taal
Stichting DOCK
JSO
Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid
De Rotterdamse Peuterschool Peuter & Co
Stichting Steunouder

Opleidingen

2018 | School voor Fotografie
2012 | InDesign, Photoshop, Illustrator
2011 | Intensieve basisopleiding Fotografie (Fotoacademie)
1994 | HBO Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV)
eindopdracht – Media en Communicatie

TAALfotografie werkt volgens de Algemene voorwaarden van DuPho